ΑΠΟ ΤΟ

1969

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Δάφνη Δαφνίου ιδρύθηκε το 1969 από τον Βασίλειο Παυλάκο και άλλους λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής του Χαϊδαρίου.


Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του διέθετε εκτός των τμημάτων της καλαθοσφαίρισης, τμήματα ποδοσφαίρου καθώς και άλλα ομαδικά αθλήματα. Το 1979, τα τμήματα της καλαθοσφαίρισης αυτονομήθηκαν.


Η πορεία των τμημάτων καλαθοσφαίρισης υπήρξε αξιόλογη, όλα αυτά τα χρόνια, καθώς δεν επρόκειτο για μια απλή ομάδα μπάσκετ, αλλά για ένα πανίσχυρο συνδετικό κρίκο όλων των κοινωνικών τάξεων, που έβλεπαν στη φυσιογνωμία και στις επιτυχίες του συλλόγου, έναν ακόμα λόγο να αισθανθούν περήφανοι για το δήμο τους.


Γι' αυτό ακριβώς το λόγο είχε την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, η οποία στέλνει μαζικά τα παιδιά της να στελεχώσουν τις ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, αποτρέποντας τα έτσι από άλλες επικίνδυνες ενασχολήσεις και συνήθειες που μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία που ζούμε.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι εγκαταστάσεις του συλλόγου στις οποίες πραγματοποιούνται πλέον προπονήσεις είναι τρεις. Το κλειστό γήπεδο Χαϊδαρίου "Χρήστος Αγγουράκης" που αποτελεί κα την έδρα της ομάδας του αντρικού τμήματος, τα ανοιχτά γήπεδα του ίδιου χώρου στα οποία προπονούνται συνήθως τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα παίδων, παμπαίδων και εφήβων και το πρόσφατα ανακαινισμένο από τον Δήμο Χαϊδαρίου κλειστό γήπεδο μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου, στο οποίο πραγματοποιούνται συνήθως οι προπονήσεις των τμημάτων της Ακαδημίας.

Οι εγκαταστάσεις του συλλόγου σφύζουν σε καθημερινή βάση από νέους και νέες κάθε ηλικίας, δημιουργώντας παράλληλα ένα πυρήνα ψυχαγωγίας και συνεύρεσης της νεολάιας και όχι μόνο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Σ'αυτή τη διαδρομή ο σύλλογος μας είχε την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία όποτε χρειάστηκε στήριξε την προσπάθεια μας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Πέραν της προσφοράς στο μαζικό αθλητισμό ο σύλλογός μας είχε τηρουμένων των αναλογιών και επιτυχίες σε αγωνιστικό επίπεδο. Επί σειρά ετών (1989-1999) η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν με επιτυχία στην Γ' Εθνική κατηγορία, ενώ έχει αναδείξει μεγάλους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίσθηκαν σε μεγάλους συλλόγους.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ

ΜΑΟΥΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ

ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ

ΣΤΩΪΚΙΔΗΣ

ΠΑΝΟΣ

ΠΑΠΠΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΙΟΛΕΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΠΑΡΑΚΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ

ΒΟΙΔΗΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΠΕΜΠΕΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΔΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 • 29.07.1969Ίδρυση του σωματείου.

  Ίδρυση του σωματείου από τον Βασίλειο Παυλάκο και άλλους λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής του Χαϊδαρίου. Στην αρχή τα τμήματα των ομαδικών αθλημάτων ήταν περισσότερα αλλά στη συνέχεια το τμήμα καλαθοσφαίρισης αυτονομήθηκε και είναι αυτό που εμείς ξέρουμε σήμερα σαν Γ.Σ. Δάφνης Δαφνίου.
 • 12.09.1985Οι παίδες διαπρέπουν

  Τα τμήματα των παίδων καταλαμβάνουν αυτή την χρονιά την 2η θέση στο Εθνικό πρωτάθλημα παίδων.
 • 10.09.1989Γ' Εθνική

  Ο Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου κερδίζει την άνοδο της στη Γ' Εθνική και αγωνίζεται εκεί για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.
 • 14.09.1996Γυναικέια ομάδα

  Εξίσου σημαντική με της αντρικής, είναι και η πορεία της γυναικέιας ομάδας του συλλόγου που αγωνίζεται με επιτυχία για 7 συναπτά έτη στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (1996 - 2003)
 • 12.09.2000Τα "πέτρινα" χρόνια

  Λόγω διοικητικών ανακατατάξεων ακολουθούν τα "πέτρινα χρόνια" της ιστορίας του συλλόγου και η ομάδα αναγκαστικά "πέφτει" κατηγορίες και εν τέλει αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα.
 • 12.09.2014Νέα διοίκηση και όνειρα

  Μετά από αρκετά χρόνια προβλήματα, την διοίκηση του σωματείου αναλαμβάνουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά υπό την προεδρία του κ. Άκη Σπανόπουλου με σκοπό να αποκαταστήσουν την παλιά αίγλη του σωματείου.
 • 12.09.2019Πορεία ονείρων

  Η ομάδα καταφέρνει να ξαναπρωταγωνιστήσει και να σταματήσει τις συνεχείς ανόδους της από κατηγορία σε κατηγορία στην Α2 Εθνική του πρωταθλήματος Ελλάδας.
 • 12.09.2020Ακαδημίες για φίλημα

  Τα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών καταφέρνουν να έχουν επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίζονται με αποκορύφωμα την πρώτη θέση που κατακτούν στο πρωτάθλημα ΕΣΚΑ.